Cyprus University, Student Housing

2021

/
/

Information

The project reimagines the traditional student housing bar buildings by bending and organizing them in a necklace-like sequence around a densely planted courtyard which resembles a forest. Considering the student’s overlapping needs for privacy and socializing, all dorms are placed on the perimeter of the necklace facing the campus. Living rooms and communal spaces are organized on double height platforms facing the courtyard, triggering visual connections and interactions between those on the ground and those on the building. A public square at the center of the forest hosts public programs such as a cafeteria, event space and small shops that foster a sense of community in the complex reinforcing the ties between the tenants of the dorms and inviting the rest of the campus to learn, play, and hang out.

/

Contributors

ARCHITECTS
C. Kizis, Y. Kizis, S. Krimizi, K. Kyriakou, G. Patsalosavis
STRUCTURAL DESIGN
Mavrakis & Partners SA
ELECTRIC/MECHANIC ENGINEERING
Stavros Livadas
LANDSCAPE
Antonis Skordilis
RENDERINGS
Converter Studio